Hopp over til hovedinnhold

Åtkomst till Synkar och dataflöden - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Åtkomst till Synkar och dataflöden

Forfatterliste

Synkar och dataflöden hänger ihop med hela Skolonplattformen där inloggning och access görs via ditt befintliga Skolonkonto. För att få access till Synkar och dataflöden krävs följande:

  • Ett befintligt konto i Skolonplattformen
  • En inbjudan till Synkar och dataflöden

Det finns två olika roller i Synkar och dataflöden; organisationsadministratör och synkansvarig. Notera att du inte behöver vara skoladministratör i Skolon för att få access till Synkar och dataflöden. 

Som organisationsadministratör får du en inbjudan till Synkar och dataflöden från din kontaktperson på Skolon. Organisationsadministratörer har sedan möjlighet att bjuda in synkansvariga till Synkar och dataflöden.

Du kan läsa mer om roller och behörigheter på följande supportartikel.

Access till Synkar och dataflöden

För att få access till Synkar och dataflöden behöver du vara inloggad på ditt Skolonkonto. Du når sedan modulen genom att besöka sidan sync-engine.skolon.com. Vår rekommendation är att organisationsadministratörer skapar upp ett lokalt verktyg till "Synkar och dataflöden" och tilldelar verktyget till berörda användare. Detta kan du enkelt göra från en mall för lokala verktyg som redan finns tillgänlig. Läs mer på följande supportartikel

Bjuda in synkansvarig till Synkar och dataflöden

Som organisationsadministratör kan du bjuda in synkansvariga under menyvalet "Användarhantering" från Synkar och dataflöden. Du bjuder in användaren genom att söka på deras e-postadress. Notera att användaren måste ha ett befintligt användarkonto i Skolon kopplat till den organisation du är organisationsadministratör för. Användaren får sedan ett e-postmeddelande om att de har fått access till Synkar och dataflöden och kan nå gränssnittet.

Vilka behörigheter användaren får hanteras sedan från samma gränssnitt. Läs mer om roller och behörigheter på supportartikeln Roller och behörigheter.





Til hjelp Ikke til hjelp