Synkar till Skolonplattformen - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Synkar till Skolonplattformen

Forfatterliste

Som organisationsadministratör har du tillgång till funktionen "Synkar" i menyraden till vänster. Här ser du en översikt på de synkar som används för att provisionera Skolonplattformen med användardata.

Översikt

Genom att klicka på en synk i listan får du en detaljerad översikt över den synken som valts, huruvida synken är aktiv eller har pausats, samt möjligheten att pausa synken om den är igång. I översikten visas antal användare, klasser, grupper och medlemskap som synken hanterar.

Attribut

Under fliken "attribut" ser du alla attribut som synken har stöd för att hantera. De attribut som är valda i listan är de attribut som synken i dagsläget hanterar.

Filter

Under fliken "Filter" finns två sektioner; datum och skolor.

Datum

De flesta synkarna utgår ifrån start- och stoppdatum elevernas skolplacering, lärarnas anställningar, samt tillhörigheter till klasser, grupper och deras start- och stoppdatum. I Skolons synkmotor kan man välja att synka in användare ett antal dagar innan dessa startdatum har inträffat. Detta görs under inställningen "Dagar innan".

Samma konfigurering kan göras utifrån stoppdatum, det vill säga att Skolon behåller användarnas placeringar, anställningar och klass/grupptillhörigheter ett antal dagar efter att stoppdatumet har inträffat. Detta görs under inställningen "Dagar efter".

Skolor

Under skolor ser du vilka skolor som synken hanterar, samt vilka användartyper som är inkluderade i synken (studenter och lärare).

Historik

Om synken är aktiv körs synken dagligen vid en särskild tidspunkt. Tidspunkten som synken körs konfigureras av Skolon, om du vill justera tidspunkten som synken körs - vänligen kontakta vår support.

Under historik ser du just det - en historik över de senaste körningarna för synken. Historiken visar när synken startades, hur lång tid det tog för synken att köra färdigt, hur många användare, klasser/grupper och medlemskap som har ändrats vid varje given körning. Självklart ser du även om synken av någon anledning inte har lyckats.

Klickar du in på en specifik körning så ser du samma information som från den tidigare vyn. En testkörning visar vilka ändringar synken kommer genomföra om den körs skarpt, men gör inga faktiska ändringar i systemet.

Utöver detta finns tre ytterligare flikar som ger närmare information om synkjobbet:

• Analysera - här finns en tydlig visualisering av alla ändringar som synkjobbet genomförde uppdelat per skola. Läs mer om analysen i följande supportartikel (kommer inom kort).
  • Filer - här kan du ta del av de filer som Skolons synkmotor har utgått ifrån i synkjobbet. Beroende på vilken synkkälla som Skolon hämtar ifrån kan filerna ha olika struktur.  Om du har frågor eller funderingar om filerna och dess struktur, vänligen kontakta vår support så hjälper vi dig vidare.
  • Logg - här visas en detaljerad logg från Skolons synkmotor.