Skapande av provaktiviteter - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Skapande av provaktiviteter

Forfatterliste

För att användare, klasser och grupper ska kunna provisioneras till Skolverkets provplattform måste en synkansvarig skapa upp en eller flera provaktiviteter. En provaktivitet består av:

• Ett namn

• En provkod

• En skolenhet

• En eller flera klasser och/eller undervisningsgrupper

Det går också att lägga till flera Övriga undervisande lärare till gruppen i gränssnittet om ni vill provisionera över fler lärare än de som redan är kopplade till klasser/grupperna från ert elevregister.

När en eller flera provaktiviteter har skapats är skolan redo att skicka användardatan till Skolverket.

Läs mer om hur funktionen “Skicka till Skolverket” fungerar på supportartikeln Provisionera till Skolverkets provplattform.