Skapa och tilldela Skolon Pass - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Skolon Pass - Skolon Support

Skapa och tilldela Skolon Pass

Forfatterliste

Som administratör kan du skapa och tilldela Skolon pass direkt i Skolon. Detta gör du på följande sätt:

Klicka på Skolon pass i vänstermenyn och därefter Skapa Skolon Pass.

Skärmbild 2024-04-16 094452.png

Ange vilken typ av inloggning det gäller, Enkel inloggning är det vanligaste.

Skärmbild 2024-04-16 101349.png

Om ni önskar så kallade wildcards (Skolon pass som inte till att börja med är knutna till en specifik användare) anger ni antal och klickar sedan på Tilldela Skolon Pass.

Mer information om hur wildcards tilldelas hittar du i artikeln Hantera Skolon Pass.

Skärmbild 2024-04-16 101429.png

Ni kan välja att skapa och tilldela Skolon Pass för hela skolan, specifika klasser/grupper eller enskilda användare. Exempelvis, bocka i den eller de klasser ni vill ha Skolon pass för. Klicka därefter på Generera Skolon Pass.

Skärmbild 2024-04-16 094749.png

Passen skapas och du får en bekräftelse att de är skapade. Ni kan därefter ladda ned dem och skriva ut dem.

Skärmbild 2024-04-16 094834.png

Innan passen kan användas behöver ni slutligen aktivera dem. Klicka på Aktivera.

Skärmbild 2024-04-16 094915.png