Roller och behörigheter - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Roller och behörigheter

Forfatterliste

Synkar och dataflöden har två roller:

1. Organisationsadministratör
  2. Synkansvarig

Du kan läsa mer om åtkomst till Synkar och dataflöden på supportartikeln Åtkomst till synkar och dataflöden.

Organisationsadministratör

Precis som i resterande delen av Skolonplattformen har organisationsadministratörer fullständiga rättigheter i Synkar och dataflöden. De har alltså tillgång till all funktionalitet i modulen.

För en fullständig funktionalitetsöversikt - besök supportartikeln Introduktion till Synkar och dataflöden.

Synkansvarig

När en organisationsadministratör har bjudit in en synkansvarig till Synkar och dataflöden kan behörigheter tilldelas till olika funktioner under fliken "Användarhantering".  Behörigheten kopplas sedan till en eller flera skolor, vilket ger användaren rätt att hantera berörda skolor i nedan funktioner.

De funktioner en synkansvarig kan få behörigheter till är i dagsläget:

• Freja eID - möjligheten att hantera integrationen med Freja eID. Läs mer om kopplingen till Freja eID på följande supportsida.
  • Digitala Nationella Prov - möjligheten att validera användardata och skapa provaktiviteter inför DNP
  • Microsoft Teams - möjligheten att hantera vilka klasser och grupper som ska synkas över