Manuell komplettering av användardata - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Manuell komplettering av användardata

Forfatterliste

För organisationer som inte har en synk som provisionerar användare, klasser och grupper till Skolon automatiskt, eller om ett eller flera attribut behöver kompletteras manuellt går det att göra från funktionen "Min organisation".

Här visas en översikt över din organisation samt en lista på alla skolor i Skolon. Om du klickar in på en skola visas alla användare, klasser och grupper i en tabell.

Komplettering i gränssnitt

Efter att du valt en skola kan du trycka dig in på en användare. På användarkortet ser du när användaren skapades och uppdaterades senast, samt vilka klasser, grupper och skolor användaren tillhör. Under fliken "Attribut" hittar du användaruppgifter och har möjlighet att komplettera ett eller flera attribut på användaren.

Notera att du endast kan redigera attribut som inte hanteras av er organisations synk, om det finns en sådan installerad. Om användarna har skapats manuellt kan samtliga fält redigeras.

Om du vill komplettera attribut för flera användare samtidigt, eller skapa flera nya användarkonton samtidigt kan du använda funktionen för import. Läs mer om funktionen på följande supportartikel.