Konfigurering av autentisering - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Synkar och dataflöden - Skolon Support

Konfigurering av autentisering

Forfatterliste

För att Skolonplattformen ska kunna autentisera sig till Skolverkets API:er för att provisionera användardata måste ett certifikat laddas upp i Synkar och dataflöden under fliken "Inställningar".

Generering av certifikat, samt konfigurering och uppladdning görs av en tekniker på Skolon. När konfigureringen är genomförd kan man även, direkt från gränssnittet, testa autentiseringen till Skolverkets provisionerings API:er. Notera att en fungerande autentisering inte behöver per definition innebär att Skolverkets API:er är funktionsdugliga.

Vill du ha hjälp att konfigurera autentiseringen? Kontakta vår support eller din Customer Lead på Skolon.