Aktivera widget för Microsoft Teams - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Widgets - Skolon Support

Aktivera widget för Microsoft Teams

Forfatterliste

Skolons Teams-widget integrerar med Microsofts API:er för att hämta ut information om klasser, grupper och uppgifter i samlingen. För att widgeten ska fungera i er organisations Teams-tenant måste en administratör godkänna att Skolons Teams-widget får anropa API:erna, även kallat att "godkänna scopes".

Nedan steg behöver göras innan era lärare och elever kan börja använda widgeten. För att kunna slutföra alla steg behöver du vara administratör i Skolon och administratör i er organisations Teams-tenant.

1. Lägg till widgeten "Microsoft Teams assignments" från Skolons Widget-bibliotek och tilldela den till en användare som är administratör i er organisations Teams-tenant. Läs mer om hur du gör detta på följande artikel.

2. Tryck på "Problem med att logga in?" från Teams-widgeten i samlingsplatsen.

3. Följande dialogfönster öppnas då upp. Tryck på "Har du ett administratörskonto? Logga in med det kontot".

4. En ny flik öppnas då upp där du som administratör behöver godkänna att Skolons Teams-widget får access till att hämta data från ett antal API:er. Rutan ser ut enligt följande:

5. När du accepterat rättigheterna för Skolons Teams-widget kan användare som tillhör er organisation använda Teams-widgeten.