Aktivera pseudonymisering - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Datavisualisering / Dataskydd - Skolon Support

Aktivera pseudonymisering

Forfatterliste

När man väljer att pseudonymisera den data som skickas till leverantör, enligt nedan, skapar Skolons pseudonymiseringsmodul fiktiva namn och e-postadresser för elever och lärare, likaså fiktiva  benämningar på klasser och grupper. Vilka pseudonymer som skapats för eleverna kan lärare se i Mina klasser.
När lärare öppnar ett verktyg från en leverantör som tar emot pseudonymiserad data ser de sin pseudonym inne i verktyget.

För att aktivera pseudonymisering av användardata till en leverantör börjar du med att kontakta leverantören och/eller Skolons support för att få mer information om vad som händer efter att ni slagit på funktionen för just den leverantören.

När du haft kontakt med leverantören och/eller Skolon gör du på följande sätt:

1. Öppna  Skolon Datavisualisering.

2. Klicka på ikonen för Dataskydd uppe i högra hörnet.

3. Sök fram och klicka på den leverantör som du vill pseudonymisera avändardata till.

4. Aktivera Dela pseudonymiserad data till leverantören.