Introduktion till Widgets - Kunnskapsbase / Administrer Skolon / Widgets - Skolon Support

Introduktion till Widgets

Forfatterliste

I Min Samling finns möjlighet för skolans administratör att aktivera och tilldela widgets. Widgets kan ses som små, men kraftfulla digitala hjälpredor i skolvardagen och som bidrar till att öka nyttan av skolans alla digitala skolverktyg och läromedel.

Widgets kan hjälpa elever och lärare att enklare komma åt information som finns inne i digitala verktyg, men nu direkt och överskådligt direkt i sin samling i Skolon. Det kan exempelvis vara snabb information om det viktigaste eller senaste nytt från ett verktyg, t.ex. att användaren har blivit tilldelad en uppgift i Google Classroom eller Microsoft Teams, alternativt se de senaste nyhetsrubrikerna från Svenska Dagbladet. Widgets kan också visa viktiga händelser i historien, kopplade till datumet för dagen.

Sammanfattningsvis ger widgets en tydlig översikt över nyttig information från digitala verktyg, samtidigt som det skapar snabba genvägar att komma åt själva verktygen. Det gör att användaren kan arbeta ännu smartare med alla sina digitala verktyg, överskådligt direkt i sin samling – allt samlat på ett och samma ställe.

Administratörer i Skolon hittar alla tillgängliga widgets i vårt Widget-bibliotek från Skoladmin i plattformen. Om din organisation inte tilldelat några widgets ännu har vi ett par rekommendationer.

För alla...

Svenska Dagbladet - Få de senaste nyhetsuppdateringarna direkt från Svenska Dagbladet, en av Sveriges största morgontidningar.

Wikipedia idag - Visar viktiga händelser som har skett på dagens datum genom historien.

För Microsoft-användare...

Microsoft-verktyg - Denna widget gör att du kommer åt de olika tjänsterna från Microsoft 365 med ett klick direkt från din samling, exempelvis Word, Excel, Power Point, Onedrive och Outlook.

Microsoft Teams - Widgeten hämtar elevens uppgifter från Microsoft Teams och visar dem i kronologisk ordning inne i min samling. Med ett enkelt klick på uppgiftens rubrik visas en ruta inne i Skolon där eleven kan se hela uppgiften.

Psst.. För skolor med Skolon AI blir widgeten ännu kraftfullare med två funktioner som kan förklara uppgiften på ett annat sätt, och hjälpa eleven att komma igång.

För Google-användare...

Google-verktyg - Denna widget gör att du kommer åt de olika tjänsterna från Google med ett klick direkt från din samling, exempelvis Google Docs, Sheet, Slides, Calendar, Gmail och Drive.

Google-Classroom - Widgeten hämtar elevens uppgifter från Google Classroom och visar dem i kronologisk ordning inne i min samling. Med ett enkelt klick på uppgiftens rubrik visas en ruta inne i Skolon där eleven kan se hela uppgiften.

Psst.. För skolor med Skolon AI blir widgeten ännu kraftfullare med två funktioner som kan förklara uppgiften på ett annat sätt, och hjälpa eleven att komma igång

Läs mer om hur du aktiverar och tilldelar Widgets på din skola på följande artikel

Notera att användning av Widgets kräver att din organisation har licensnivån "Skolon Total".